Lehdistötiedote: Esko Valtaoja kehottaa tuoreita kansanedustajia lukemaan Uhkapeli ilmastolla -kirjan

Lehdistötiedote – julkaisuvapaa heti

Esko Valtaoja kehottaa tuoreita kansanedustajia lukemaan Uhkapeli ilmastolla -kirjan

Uhkapeli ilmastolla – vaarantaako ydinvoiman vastustus maailman tulevaisuuden -kirjan kirjoittajat Janne M. Korhonen ja Rauli Partanen jakavat tuoreille kansanedustajille kappaleen kirjaansa. Ilmaiskappaleet rahoitettiin yleisökampanjalla, jossa energia- ja ilmastopolitiikasta kiinnostuneet ihmiset ostivat kirjasta edullisen lahjoituskappaleen, joka toimitetaan heidän puolestaan kansanedustajalle.

Esko Valtaoja luki myös kirjan, ja lähti kampanjan suojelijaksi. ”Oikein oiva teos, onnittelut kirjailijoille. Kyllä maailmasta voisi parempi paikka tulla, jos poliitikot ja päättäjät lukisivat Uhkapeli ilmastolla -kirjan”, Esko Valtaoja sanoo ja jatkaa: ”Päätöksenteon olisi tärkeää perustua tutkittuun tietoon, ja tässä olisi siihen nojaava, mutta silti helppolukuinen ja lyhyt kirja tarjolla energiasta ja ilmastonmuutoksesta.”

”Todella hienoa ja kannustavaa saada nimenomaan Eskon kaltainen, tutkimustietoa ja järkevää argumentointia painottava ihminen mukaan”, toteaa Janne Korhonen. ”Kirjasta saamamme palaute on yleisemminkin ollut valtavan positiivista. Myös sitä on arvostettu, että olemme listanneet ja korjanneet siitä löytyneet jotkin virheet kirjan nettisivuilla avoimesti.”

Kirjan toisen kirjoittajan, Rauli Partasen, esikoinen Suomi öljyn jälkeen (Into Kustannus 2013) päätyi ehdolle sekä Tieto-Finlandia että Kanava-tietokirja -palkinnoille, ja on tiettävästi myös tuoreen pääministerin Juha Sipilän lempikirjoja. ”Toivottavasti Uhkapeli ilmastolla päätyy myös päättäjien yöpöydälle ja lukulistalle. Se on sopivan lyhyt kiireisemmällekin lukijalle”, Rauli toivoo. ”Kirjasta on kevään aikana tehty myös kansainvälinen versio joka on juuri käännetty englanniksi. Se julkaistaan kesäkuun lopulla Pariisissa European Nuclear Young Generation Forum -konferenssissa, jonka teemana on nimenomaan ydinvoiman käyttö työkaluna ilmastonmuutoksen hillinnässä. James Hansen, NASA:n entinen pääklimatologi ja kenties maailman kuuluisin ilmastotieteilijä on alustavasti lupautunut kirjoittamaan englanninkielisen laitoksen esipuheen. Toivommekin, että eritoten ilmastonmuutoksesta huolestuneet lukevat kirjamme avoimin mielin.”

Lisätietoja:

Janne M. Korhonen, jmkorhonen@gmail.com, 041 501 8481

Rauli Partanen, raulipartanen@gmail.com, 050 560 3544

Kirjasta: https://uhkapeli-ilmastolla.net/uhkapeli-ilmastolla/

Kansikuva (web)
Kansikuva (print)

Nimi: Uhkapeli ilmastolla
Alaotsikko: Vaarantaako ydinvoiman vastustus maailman tulevaisuuden?
Sivumäärä: 84
ISBN: 978-952-7139-01-1

2 thoughts on “Lehdistötiedote: Esko Valtaoja kehottaa tuoreita kansanedustajia lukemaan Uhkapeli ilmastolla -kirjan

  1. James Hansen, OMG! Eikä Valtaojakaan ole mitenkään väheksyttävä suojelija! Hyvin on jätkillä pullat uunissa – nimittäin ydinuunissa 😉

    Tykkää

Mitä mieltä olet?