Arvostelu: Zygomatica-blogi

Jakke Mäkelä arvosteli kirjamme Zygomatica-blogissaan. Mainiota pohdiskelua monelta kantilta ja vahva suositus juuri Sinulle, joka olet vähääkään kiinnostunut ympäristönsuojelusta, ilmastonmuutoksesta ja sen hillitsemisestä, hankkia ja lukea kirja.

Perusväite on yksinkertainen: ydinvoiman on oltava yksi mahdollinen energiaratkaisu, jos vielä halutaan rajoittaa ilmaston lämpeneminen alle kahden asteen — eikä sekään luultavasti onnistu.

Kirjoittajat eivät vastusta uusiutuvia, eivätkä pidä ydinvoimaan taikatemppuna joka ratkaisee kaikki ongelmat. Heidän mukaansa ydinvoima on yksinkertaisesti teknologiaa, ja otettava sellaisena.

Energiakeskustelu on nykyisellään valitettavan suurelta osin juupas-eipäs-jankkaamista ja yksittäisten teknologioiden kiilusilmäistä puolustamista tai vastustamista. Kirjan arvo on juuri siinä, että se tuo esiin tarpeen katsoa kokonaisuutta. 

Ovatko kirjoittajat oikeassa? Ovat. Nimenomaan uhkapelin luonne on ymmärretty oikein.

Jokaisen kohdeyleisöön kuuluvan tulisi hankkia ja lukea tämä kirja ajatuksella läpi — ja käytännössä kohdeyleisöä todellakin ovat kaikki vihertävästi ajattelevat ja ympäristönsuojeluhenkiset. Jos onnistuu välttämään provosoitumisen, joutuu miettimään kantojaan perusteellisesti läpi. Tämä on aivan poikkeuksetta hyvä asia. 

Jos kiinnostuit, tilaa kirja tästä!

Advertisement

Mitä mieltä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s